31.Mars; Vi har kjøpt båt!

20160331_204623_001

Et stort steg mot drømmen om jordomseiling er tatt; VI HAR KJØPT BÅT!! Nå begynner et hav av forberedelser før avreise i Juli 2018.

Vi har i lang lang tid saumfart Finn.no for mulige ekspedisjonsleketøy, i harmoni med et skarpt øye på bankkontoen og kreative tanker om finansiering. Vi befarte bla en King Cruiser (Ella) og en Scanmar 33 (Saft Suse) som begge ble konstantert uegnet for oss, pga utrusting vs. økonomi (båt koster sinnsykt mye å utruste!), i tillegg til en takhøyde inne i båtene som tilsa at kapteinens 191cm passet dårlig.

Plutselig dukket Chilli (daværende Kyrah) opp fra en familie i Norges kanskje minst sentrale havneby Torpo (nord for Gol).

Kyrah var en erfaren gammel dame som vittnet om et behov for omsorg, og en kommende midtlivskrise (som kanskje representeres med våre planer), men med et utstyrsnivå tilpasset langtur som overgikk alt vi tidligere hadde sett på.  Prisen var også halvparten, noe som resulterte i at vi med en litt rar følelse av å besudle hjertet av en kjærnefamilie og to barns oppvekst, gjorde den mulig noe melankolske familiefaren 135 000,- rikere.

 

En kald og blikkstille morgen 3. April seilte vi våre livs (by far) største investering fra Tønsberg til vår hjemmehavn i Sande (Vestfold)

– Martin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s