15053303_10154175006016676_1232886427_o1Lykkelige over å endelig kunne leve ut “postkort-drømmen” om norsk seilferie med egen båt, norsk båtliv, pils, venner og festivalplaner siktet vi oss inn på Åsgaardstrand som første stopp, ettersom det var den eneste havnen utenfor Sande vi noen gang hadde vært, og sikkerheten skulle ivaretas. Ca 15 minutter etter ankomst skjønte vi at mannskaps-forsikringen vi hadde tegnet samme dag kom godt med. Med ukjent labutstyr i byssa hadde Karl Martin kokt høytrykks-ris som tilsynelatende eksploderte. Etter taxitur til Horten med en ung kar som åpenbart helst ville bli ambulansesjåfør fikk vi overbevist et noe trøtt helsepersonell med et svært snevert forhold til logisk resonering på eget fagfelt til å skjønne at brannskader er ubehagelig.

img_20160715_000732

Kokken tok et døgn på fast grund, og ankom uanmeldt samtidig med oss på brygga i et kokende Tønsberg. Det beryktede båtlivet bøy på en symbiose av av norske og svenske sommersvisker som minnet  om en kombinasjon av Allsang på grensen, DaCapo og russetid. Mye bra folk, bekjentskaper og møte med brødrene Wiig som også jobber mot jordomseiling fra 2018 Wiigworld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s