Etter hele fire-fem turer på fjorden ila. sommeren, da i hovedsak til Åsgårdstrand (siden det er en kort dags-seilas fra hjemmehavn) var vi naturligvis som svært erfarne sjømenn å regne. Vi ble derfor hyret inn av naboen, etter å ha overbevist ham gjennom sommeren om at det er kult med seilbåt, og ble med en tur med til Bergen for å overse transporten av hans nye skute.

For Karl Martins vedkommende kom turens høydepunkt allerede før vi dro hjemmefra, da vi fikk beskjeden om at vi skulle ta natt-toget; med egen sovekupè. (Bucketlist; check).

Båten, en Dehler 34 var en langt nyere, lettere, raskere og mer moderne seilmaskin enn Chilli. Vi er av like vell glade for at det er Chilli vi skal utfordre værgudene med, selv om denne turen ble gjennomført for motor på flatt vann. 20160919_082515.jpg

Fire vindstille dager på sørvestlandskysten i slutten av September er vel noe få ha opplevd. Det ble av like vell en bra erfaring på hvordan bo fire karer om bord i liten båt, nattseilas og navigasjon.

Haakonsvern utenfor Bergen –  Haugesund (14 timer)

Haugesund – Egersund (12 timer)

Nattseilas fra Egersund – Risør (24 timer)

Risør – Åsgaardstrand/Drammen (10/16 timer)

20160922_161523

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s