Plutselig kom den beryktede høsten vi sålenge hadde planlagt å ta ut hjertet av skuta. Med assistanse fra kranoperatør Kent Kran, ble det 150kg tunge dyret satt i vogna si, og fraktet til Risør. All ære for at denne overhalingen er mulig å gjennomføre til min barndomsvenn Mats.20161207_140057

Man kan kanskje forestille seg at en slik overhaling går ut på å skru fra hverandre masse greier, bytte slitte greier, lakkere litt og skru det sammen. Slik er det også, sett bort i fra 95% av det faktiske arbeidet som går ut på å pusse, skrape, gnukke, rense og vaske hver millimeter av hver eneste del. Å sitte med en kobberbørste eller pussesvamp for å fjerne 25 år gammel fastbrent koks og gammel erosjon, på en steinhard stålbit for ikke å lage fatale riper, er en herlig tålmodighetsprøve. Som min far alltid passer på å presise; man skal kunne slikke på hver bit.

Vi fikk noen litt kjedelige overraskelser ila. de-montasjen av motoren, bla. to knekte stempelringer, et ødelagt stempel (sprukket av en bit), slitne veivlagre, slitne rådelagre (på grensen til rådebank), to av seks ventiler med lekkasje, to av tre dyser som pisser diesel, og en dieselpumpe det har vært vann i, som trenger nye pumpeelementer.

Hittil har vi brukt ca to effektive arbeidsuker, og har ca to igjen. Nå gjenstår oppmåling av alle toleranser, bestille deler, pusse ned blokka og et utall smådeler, montere, lakkere, vaske og male motorrom og installere.

Venter i spenning på første oppstart

 

-martin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s