Hei igjen Internet, dette er jo en blog, så du lurer sikkert på hvorfor jeg har svunnet hen i etheret.

Enormt mye har skjedd det siste halve året, og prosjektet har fått litt for lite oppmerksomhet, men er fortsatt på track! Planen for sommeren 2017 var å bygge erfaring, seile mye i perioden dette lot seg gjøre, få navigasjons systemene opp å gå, lære å kjenne båten bedre, og finne ut hva jeg videre igjennom vinteren trenger å fokusere på for å bli klar til avreise i Juli. Det som gjenstår er å bytte all stående rigg (kommer til å gå for syntetisk rigg, ColligoMarine), solceller og HAM/SSB radio, i tillegg til opprustning av sikkerhetsutstyret.

To har blitt til én etter at min tidligere reisekamerat fant ut at andre retninger i livet var mer riktig. Jeg er dermed alene om prosjektet og båten. Jeg er forberedt på å seile noe solo, men booker på venner og likeminded crew etappevis. Ta kontakt hvis du føler et kall til å hoppe på!

Som så mange langturseilere har skildret kan det være alle de lokkende fellene på land som gjør at man vil rive seg løs, lengte til sjøen. Familie, karriere, kjærligheten, og den evige kampen for eller i mot det behagelige liv. Selv om jeg på ingen måte er noe erfaren sjømann eller gammel og klok, føler jeg det siste året har gitt meg noen grundige dykk i hvert av de nevnte tema, som gir en ballast (i voksenlivet) jeg kanskje var litt redd for å dra i fra (?) tidligere (med tanke på at jeg ikke vet hvor lenge reisen vil vare). Selv om været har vært pent har tilværelsen vært intens, flytende og ustabil. Jeg gleder meg til, og setter nå mer en noen gang pris på at ting roer seg, tilværelsen er stabil, så kan været være spektakulært og røft.

Sommeren som har vært fikk vi en herlig tur rundt sydvestlandet, til Stavanger (vlog kommer!). Seilte noen dager med Inga og Peter i MITI (Havstrykere), som nå er i Portugal.

Det gjør vondt i sjela å si at siden hjemkomst i slutten av Juli, ble første turen på vannet først da jeg i midten av Oktober flyttet båten fra Sande til Frognerkilen for vinteropplag.

IMG_20171016_123809

One thought on “Long time, no Sea

  1. Hei Martin,
    Kul side du har laget her. Måtte søke deg opp for å sjekke prosjektets framdrift.
    Fint at du fikk båten til Oslo. Da får du sikkert gjort en del i vinter. Lykke til videre.
    Hilsen Espen

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s