Vinterkåpen er av og innspurten har for alvor tatt fart.

Etter å ha skrudd sammen motoren for siste gang, med blå fingre og varmevifta mellom beina, ble de skarve plussgradene nærmest ekstatisk mottatt.

Det har for alvor gått opp for oss hvor omfattende et slikt prosjekt er, spesielt når vårpussen består av fullt riggbytte (selv), full oppussing innendørs, bytting av alle ruter om bord, omfattende ombygging og utbedring av overbygg, boring av ventiler og ventilseter (motor), installasjon av alt sikkerhetsutstyr, installasjon av HF radiorig, saltvannssystem, watermaker og et par småting til.. Noe snodig kontrast til barneteater, pensjonist kabarèt, tamilske aftner og balett, samtidig selge alt jeg eier som ikke skal bli med, og pakke ned det gamle livet.

Det som også er lett å glemme er at man ikke får sett Bestemor på fire år. Eller resten av familie og venner. Etter nylig å ha sett livets relativitet i hvitøyet er ikke tanken om at man kanskje noen gang kommer til å se Bestemor igjen selvfølgelig til stedet. At jeg selv får en kokosnøtt i hodet og glemmer veien hjem er også en mulighet, men uansett må noe ofres for at noe kan oppnås, og denne ekspedisjonen kommer til å bli noe mer enn en lang badeferie eller egotrip.

Uansett er første leksjon løsrivelse.
(i tillegg til banal viljestyrke, dieselmotor, høyfrekvent vekselstrømsystemer, parforhold, epoxy, arveoppgjør, polykarbonat, diplomati i småbåtshavner, utleiemarkedet, riggwire ++)DSC00458.jpg

Ila vinteren har Line plutselig ramlet inn i livet mitt, og er blitt en utmerket skipper, selv om jeg fortsatt er kaptein. Midt i eksamenskjør har hun de siste ukene pusset ned hele salongen og annet treverk, så båten nå ila et par uker kan bli et hjem. Hun kommer til å bli en sentral del av reisen, men må hjem i perioder for å fullføre studier.DSC00470.ARW

Chilli har vært fullstendig byggeplass siden før snøen gikk, og er nå verre enn noen gang. Det er derfor noe høy puls om dagen iom. at 15. Juni står en liten familie på trappa til vårt nåværende hjem, for overtagelse. DSC_0409

 

Ok, nå må jeg løpe videre på prosjektets landevei, håper å legge ut en kort oppdatering ca en gang i uka fremover. Videoblogg tar mye mer tid enn den vi allerede ikke har, så det materialet får blomstre litt på harddiskene enn så lenge.

Btw, trenger fortsatt mannskap på en del etapper!

// MartinDSC_0279

3 thoughts on “Vår

  1. Kjenner meg sykt igjen fra når jeg og bror holdt på med vår båt i fjor! Kult å lese om turen deres da vi selv drar til sjøs 8.august 2018. Vi kræsjet dog båten vår i fjor, så det blir fly til USA i håp om å finne en billig båt der. Lykke til videre, så kanskje vi plutselig møtes en dag!:)

    – Wiig

    Like

  2. Var litt surt ja:p Vi reiser ikke med stort annet enn godt humør og penger i banken. Tar flyet til LA, der vi håper vi får kjøpt en bobil vi kan leve i til vi har skuta på plass. Så regner jeg ikke med vi er avgårde vestover før en gang på våren

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s